vineri, 31 iulie 2009

Alege.



Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul. Mircea Badea se poate supara pe mine pentru ca am inceput post-ul asa, dar asta descrie cel mai bine ceea ce se intampla in Romania, Bucuresti, mai exact in cartierul Viilor de mai bine de 24 de ore. Ca orice om normal, aseara am intrat sa-mi fac un dus. Dar apa nu curgea. Florile se uscau si cainele isi tara limba dupa el prin curte. In jurul orei 23 o picatura isi face aparitia in chiuveta din bucatarie. Picatura de APA ?! Maro ?! Am lasat totul balta si am decis sa-mi pierd noaptea pe net. Dimineata, hai sa spal vasele. Dar mi-am luat teapa. Mai bantui eu putin prin casa si primesc un mesaj de la Ana, verisoara mea : a venit apa, dar nu mai avem cablu. Suuuuuper ! Vorbesc si cu Corina, care imi confirma ca nici la ea nu merge cablul. Nici macar netul. De acum ma astept la orice. Ii spun Anei sa ma anunte cand vine cablul, nu de alta, doar sa stiu cand mi se va lua si lumina sau gazele sau orice alta utilitate pentru care parintii mei sau oricine altcineva plateste lunar bani grei. Pentru ce, pana la urma ? Pentru a beneficia de o ora de apa, si aia maro ? Pentru o ora de cablu, si ala intrerupt ? Si in toata chestia asta e vorba doar de bun simt. Puteau sa-mi lipeasca pe poarta cu o tona de aracet un anunt : PROSTILOR, VEDETI CA AZI NU AVETI APA CA VREM NOI SA MAI SPARGEM STRAZILE A 89754940-A OARA SA VERIFICAM DACA E TOTUL IN REGULA. Dar de ce sa mai plateasca alti bani ca sa scoata la imprimanta niste amarate de foi sau de ce sa se mai plimbe ei din poarta in poarta sa anunte ?!



Sunt putin revoltata. Asta poate pentru ca am vazut cum decurg lucrurile peste hotare. Dar iata ca m-am intors in pitoreasca Romanie. Si...m-am lovit fara sa vreau de nesimtire si de dezinteres.

marți, 28 iulie 2009

Un Bucuresti nostalgic.


Bucurestiul e un oras frumos, in care Orientul si Occidentul parca se contopesc. Te aflii inca in Europa, daca tii seama de pozitia sa geografica; dar esti deja in Asia, daca ai in vedere anumite moravuri ale locului, turcii, sarbii sau alte rase macedonene, din care poti zari pe strada specimene dintre cele mai pitoresti. Si totusi, ai de-a face cu o tara latina; soldatii romani, care au colonizat candva tinutul, s-au gandit, desigur, tot timpul, numai la Roma, pe-atunci capitala a lumii si a tuturor lucrurilor frumoase. Nostalgia aceasta occidentala li s-a transmis si urmasilor lor. Oamenii din Romania ( The Land of Choice ) se gandesc necontenit la un oras in care luxul e ceva firesc, iar viata o continua veselie ( *vezi Bamboo, zona Dorobanti, etc. ). Numai ca Roma si-a pierdut maretia de altadata. Regina cetatilor i-a cedat coroana Parisului, asa ca nu-i deloc de mirare ca, printr-un soi de atavism, gandul romanilor se indreapta mereu spre Paris, care ocupa atat de bine locul in fruntea universului.

sâmbătă, 25 iulie 2009

Panica.

Era intuneric. M-am uitat in sus si in jos, in stanga si in dreapta, mi-am fluturat mainile prin fata ochilor, dar nu am vazut nici macar o parere de miscare. Am clipit. Am clipit iar. Absolut nimic. Aerul era cumplit, prea gros, aproape solid. Aerul n-ar trebui sa fie solid. As fi vrut sa-l ating cu mainile, sa-l sfaram in bucatele si sa mi le indes pe trahee. Si mirosul de benzina... Ochii ma usturau, de parca cineva mi-ar fi smuls pleoapele si ar fi frecat pe rana o jumatate de lamaie. Nasul imi lua foc cu fiecare respiratie. Poti sa mori intr-un asemenea loc - m-am gandit atunci. Un tipat era pe cale sa ma biruie. Ca sa tip, trebuia sa respir. Dar nu aveam ce sa respir...Intuneric. Pana de curent. Oras aglomerat. Panica.

joi, 2 iulie 2009

Senzational.

Serban Herlea : bre... afara ie ploua
Creatsaaaaaa. :x : da bre
Creatsaaaaaa. :x : si chiar in acest moment SENZATIONAL : Dan Diaconescu dezbate in premiera cazul ploii misterioase care s-a abatut peste Bucuresti
Serban Herlea : MARIAAAAAAAAAA
Serban Herlea : DA-MI TELEFONUL SA FAC O MARTURISIRE IN LEGATURA DIRECTA
Serban Herlea : CRED CA PLOAIA ARE LEGATURA CU ELODIA SI CU DISPARITIA MAGDEI CIUMAC
Serban Herlea : vezi norul ala mai mare?
Serban Herlea : nu stiu daca obervi, dar eu il vad
Serban Herlea : asta poate si pentru ca am puteri, Dooooomnu Dan
Creatsaaaaaa. :x : sufeltuuuu meuuuuuuuuu
Serban Herlea : acel nor parca ar indica o sageata
Serban Herlea : SARACIEEEEEE
Creatsaaaaaa. :x : senzational
Creatsaaaaaa. :x : doamnelor si domnilor
Creatsaaaaaa. :x : numai la OTV
Creatsaaaaaa. :x : puteti vedea norul in forma de sageata

Serban Herlea : parca indica la baza unui pod
Serban Herlea : care de fapt poate fi o ascunzatoare
Serban Herlea : pentru armele din al doilea razboi mondial, doamnelor si domnilor
Serban Herlea : niciodata nu se stie ce poate ascunde un pod, dupa cum stiti am fost instalati de poduri de o gramada de ori pe parcursul emisiunii
Serban Herlea : am putea discuta de un complot al podurilor impotriva umanitatii
Serban Herlea : cel mai probabil, dupa cum crede si dl Vadim Tudor
Serban Herlea : al treilea razboi mondial poate incepe
Serban Herlea : podurile ne vor ataca in noaptea de 31 februarie, ora 6 dimineata
Creatsaaaaaa. :x : Domnuuu Daaaan
Serban Herlea : sufletu meeeu

Serban Herlea : plangeam cand te vedeam
Creatsaaaaaa. :x : irefutabil si iremediabil
Creatsaaaaaa. :x : poate 20 sau poate 30 de milioane de telespectatori ne urmaresc chiar in acest moment
Serban Herlea : ROXY MANELISTA
Serban Herlea : SI MARIAN VALOROSU
Serban Herlea : cum de am uitat de ei?
Creatsaaaaaa. :x : chiar in acest moment
Creatsaaaaaa. :x : ana haladita
Creatsaaaaaa. :x : ii smulge parul din cap
Creatsaaaaaa. :x : lui roxi manelista. BOMBASTIC.
Serban Herlea : who the hell is ana haladita?
Creatsaaaaaa. :x : no stii pe ana
Creatsaaaaaa. :x : haladitaa
Creatsaaaaaa. :x : ?!
Creatsaaaaaa. :x : n-ai pentru ce sa mai traiesti
Serban Herlea : am lipsit din univers probabil
Serban Herlea : ana haladita
Serban Herlea : e la fel de sexy ca si roxy manelista?
Creatsaaaaaa. :x : nuu
Creatsaaaaaa. :x : ana haladita
Creatsaaaaaa. :x : are vreo 25 de ani
Creatsaaaaaa. :x : asa
Creatsaaaaaa. :x : si e boss
Serban Herlea : ai numarul ei ? vreau sa fac un album cu ea
Serban Herlea : HAUS
Serban Herlea : TRENS
Serban Herlea : hiturile la anu' care vine 2010 se stie
Serban Herlea : asta va fi titlul
Creatsaaaaaa. :x : se stieeeeeeeeeeeeee !!!


Cam asta puteti face intr-o zi ploioasa de iulie. Gasiti un prieten care sa impartaseasca pasiunea pentru OTV ( Televiziunea Poporului ) si da-ti-i drumul. Distractie garantata.